Після звільнення Артеменка Нацрада з телебачення не змогла провести засідання

Автор:
Олена Мельник
Дата:

У пʼятницю, 10 травня, засідання Національної ради з питань телебачення і радіомовлення не відбулося.

Як пише Інтерфакс-Україна, перший заступник глави регулятора Ольга Герасимʼюк засумнівалася в процедурі звільнення очільника Нацради Юрія Артеменка і відмовилася відкривати засідання.

«Прийнявши рішення про дострокове залишення своєї посади через втому, голова не інформував мене про це, не передав мені ніяких справ, ніхто з членів, знаючи, що я була у вихідні у відрядженні [...] не обговорив зі мною саме ці речі. Я хочу, щоб ми зараз зʼясували всі ці питання і потім почали голосувати», — заявила Герасимʼюк.

Вона зазначила, що звільнення Артеменка створює колізію в законодавстві.

«Я вважаю, що ми повинні провести засідання, на якому розглянемо цю заяву, яку я, до речі, так і не бачила, і, здається, мало хто з присутніх тут її бачив», — сказала Герасимʼюк. Вона вважає, що до початку роботи Нацради необхідно зʼясувати правовий статус цієї обставини.

Інші члени Нацради не підтримали Герасимʼюк, проте засідання Нацради все ж таки не відбулося.

  • 4 травня президент Петро Порошенко указом звільнив Юрія Артеменка з посади члена Нацради з телерадіомовлення, а 7 травня призначив його членом Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері звʼязку та інформатизації.
  • Перед цим Артеменко подати у відставку з посади глави Нацради за власним бажанням через втому після 5 років роботи та пропозицію перейти на іншу посаду.
  • 4 травня новим членом Національної ради з питань телебачення і радіомовлення став Володимир Горковенко — журналіст і колишній завідувач відділом у Головному департаменті інформаційної політики Адміністрації президента.