Луценко: Ситник «забув» заплатити велику суму за відпочинок у Рівненській області

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник «забув» заплатити за свій відпочинок у Рівненській області. Про це під час візиту в Дніпропетровську область заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, пишуть Українські Новини.

«Слідчі Держбюро розслідувань встановили, що за свій відпочинок і відпочинок сімʼї своїх друзів, за письмовими заявами працівників цього господарства, пан Ситник забув заплатити досить велику суму готівкою. Тому він буде опитаний також із цього питання», — заявив Луценко.

За його словами, директор НАБУ відпочивав на одній із мисливських баз відпочинку області. Луценко зазначив, що якщо в Ситника не буде якихось документальних спростувань цієї інформації, вона надійде до Міністерства внутрішніх справ для підготовки проти нього протоколу про корупцію.

Раніше в інтервʼю theБабелю Луценко розповів, що під час обшуків в цій базі відпочинку правоохоронці знайшли флешки, одна з яких містила аудіозаписи з голосом, схожим на голос Ситника. На них він підтверджував свою співпрацю з виборчим штабом Хілларі Клінтон в 2016 році.

«У них [Держбюро розслідувань] є рішення суду, є флешка з аудіозаписом. Вони провели обшук там, де відпочивав Ситник. Це мисливське господарство, з будиночками для відпочинку. Думали, що знайдуть записуючий пристрій, а знайшли флешку [із записом] повної розмови. Там було три флешки: дві порожні і одна із записом. Чому вони лежали в шафі, в будиночку - не знаю. Опитали господарів будиночка. Вони підтвердили що Ситник був [у них в гостях]. Сказали, хто приїжджав з ним. Ті підтвердили [що була така] розмову», - розповів Луценко.