У трибуналі ООН завершилися слухання у справі українських моряків, захоплених Росією поблизу Керченської протоки

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

У Гамбурзі завершилося засідання трибуналу ООН з морського права, на якому розглядали позов України проти Росії щодо інциденту у Керченській протоці, коли російські військові атакували українські кораблі.

Про це повідомляє «РБК-Україна».

Як повідомив голова засідання, орієнтовно, рішення очікується 25 травня.

На засіданні заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль вимагала негайно звільнити українських військовополонених моряків і кораблі.

Російської делегації на засіданні не було. Втім, за словами Зеркаль, Морський трибунал може винести рішення і без участі Росії.

  • 23 квітня між Україною та Росією відбулися консультації в Гаазі. Зустріч щодо позову України до Міжнародного трибуналу ООН про звільнення українських суден і полонених моряків тривала понад три години.
  • Міністерство закордонних справ РФ звинувачує Україну в «ухиленні від предметного обговорення інциденту в районі Керченської протоки у листопаді 2018 року».
  • 3 травня російська сторона відмовилася брати участь у слуханнях Міжнародного трибуналу ООН з морського права щодо звільнення українських суден і полонених моряків.