Суд у Херсоні скасував перейменування вулиці на честь Гандзюк

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Херсонський окружний суд скасував рішення міськради Херсона про перейменування вулиці на честь активістки Катерини Гандзюк, повідомляє прес-служба суду.

«Рішенням Херсонського окружного адміністративного суду позов задоволено частково, визнано протиправним та скасовано відповідні пункти та розділи рішення Херсонської міської ради в частині слів «та [доповнити] розділ «Вулиці» назвою «вул. Катерини Гандзюк», — йдеться у повідомленні.

Крім того, суд також визнав протиправними дії міського голови Херсона Володимира Миколаєнка, який виніс питання перейменування вул. Лютеранської на честь Гандзюк на голосування. У суді нагадали, що сторони мають право оскаржити вказане рішення в 30-денний строк.

  • 31 липня 2018 року на радницю міського голови Херсона Катерину Гандзюк вилили близько літра кислоти. Вона отримала хімічні опіки 30% тіла. 4 листопада Гандзюк померла в лікарні. Замовником вбивства слідство вважає очільника Херсонської обласної ради Владислава Мангера. 11 лютого йому оголошено про підозру в організації злочину.
  • 22 лютого депутати Херсонської міської ради підтримали перейменування вулиці Лютеранської у вулицю імені Катерини Гандзюк. Вулиця проходить центром міста. Там розташовані обласні управління СБУ та Нацполіції.
  • В середині квітня Херсонський окружний адміністративний суд передав до Верховного суду справу про перейменування вулиці Лютеранської на вулицю імені Катерини Гандзюк.