Зеленський записав відеозвернення до народних депутатів. Вимагає призначити інавгурацію на 19 травня

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Обраний президентом Володимир Зеленський записав відеозвернення до народних депутатів. У ньому він говорить про те, що Рада затягує його призначення на посаду.

«Найближчого засідання ви повинні призначити дату інавгурації на 19 травня... Думайте про Україну. 19 травня. Голосуйте», — сказав він.

Зеленський вважає, що поки депутати діють у власних інтересах, а не в інтересах країни.

«І поки ви трясетесь за свої мандати, Порошенко коїть незворотнє. Він робить активні перестановки у вищому командуванні армії. Намагається пропхнути свого голову Нацради з питань телебачення і радіомовлення. Призначає суддів Верховного Суду, серед яких є юристи «Рошену», судді Майдану та родичі Ківалова», — каже новообраний президент.

Самого Порошенка Зеленський порівняв із туристом у єгипетському готелі, який перед відʼїздом «тягне рушники, тапочки, бере усе підряд зі шведського столу».

«Я вас дуже прошу: здайте ключ, розрахуйтесь за міні-бар, і вперед. Вам ще митницю і паспортний контроль проходити», — звернувся він до чинного президента.

Також він назвав Порошенка «кульгавою качкою» — так у США називають президентів, які залишають посаду.

  • Нардеп від «Блоку Петра Порошенка» Олександр Сугоняко запропонував парламенту призначити інавгурацію новообраного президента Володимира Зеленського на 1 червня.
  • 4 травня Зеленський провів зустріч з представниками парламентських фракцій у Верховній Раді. На ній обговорювали можливі дати інавгурації політика, зокрема йшлося про 19 і 28 травня.
  • Перед цим нардеп Сергій Міщенко запропонував парламенту провести інавгурацію президента 19 травня. Згодом нардеп Віталій Купрій подав проект постанови про призначення інавгурації на 20 травня.