«Україна — не номер у єгипетському готелі». В Адміністрації Порошенка відкинули претензії Зеленського щодо інавгурації

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Передача влади — складний і відповідальний процес, а чинний президент прагне здійснити його згідно з європейською традицією. Про це йдеться у заяві Адміністрації президента на сторінці у Facebook.

«Україна — це не номер у єгипетському готелі, як здається пану Зеленському. Передача влади — це складний і відповідальний процес. І Петро Порошенко прагне здійснити його згідно з європейською традицією, так, як це прийнято в демократичних країнах. Відтак, у команді Петра Порошенка не сприймають жодних претензій щодо нібито затягування інавгурації», — сказано в заяві.

Там підкреслили, що до моменту інавгурації нового президента Порошенко залишається чинним главою держави і несе відповідальність за ситуацію в країні, і для нього прийнятна будь-яка дата інавгурації, яку визначить Верховна Рада, «позаяк це належить до її компетенції».

В Адміністрації запросили Зеленського провести зустріч з Порошенком для того, щоб обговорити найважливіші питання життєдіяльності країни. Позитивним в АП вважають і демонстрацію Зеленським власної позиції.

«Водночас вважають позитивним сам факт того, що обраний Президент порушив, нарешті, монополію Ігоря Коломойського на публічне формування порядку денного нової влади, і хоча б у чомусь продемонстрував власну позицію… Можливо навіть без консультацій із їхнім спільним адвокатом», — підкреслили в АП.