Начальник управління спецрозслідувань Горбатюк: Порошенко прийшов на допит у ГПУ

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Слідчі Генеральної прокуратури проводять допит президента Петра Порошенка у справах Євромайдану, заявив в ефірі телеканалу ZIK заступник начальника управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.

«Як мені повідомили, що вже слідчі допитують, можливо вже і завершили допит [Порошенка] на нинішню годину», — сказав Горбатюк. Він додав, що після публічного виклику Порошенко погодив з ГПУ дату допиту в четвер, 9 травня.

Горбатюк розповів, що слідчі викликали президента на додатковий допит у звʼязку з тим, що він під час публічних виступів заявляв про нові дані, про які не говорив на попередньому допиті. Горбатюк також зазначив, що просив про додатковий допит главу держави ще за три місяці до президентських виборів в Україні.

За його словами, Порошенко за весь час з листопада 2016 року, незважаючи на обіцянки, так і не підписав протокол першого допиту, який проводився під відеозапис.

  • 7 травня Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що президент Петро Порошенко не прийшов на допит у ГПУ через те, що слідчі не узгодили з ним графік.
  • Горбатюк, який веде справи Євромайдану, повідомив, що 7 травня на 10:00 Порошенко викликаний на допит. Він також додав, що від президента очікують підписання протоколу допиту, який був проведений у 2016 році. Вранці 7 травня Петро Порошенко не зʼявився на допит.