Гройсман «консультується» з Порошенком та Яценюком щодо участі в парламентських виборах

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Премʼєр-міністр Володимир Гройсман веде консультації щодо участі в майбутніх парламентських виборах з президентом Петром Порошенком та екс-премʼєром Арсенієм Яценюком. Про це він розповів в інтервʼю Інтерфакс-Україна.

«Консультації ведуться. Є пропозиції і від президента, ми багато говоримо про це з моїм колегою Арсенієм Яценюком. Взагалі, наскільки я знаю, багато різних політичних гравців між собою говорять», — зазначив премʼєр.

Що стосується формату участі у виборах, Гройсман повідомив, що незабаром розповість про нього, але зазначив, що це повинен бути «дуже чіткий і прагматичний формат».

Також премʼєр повідомив, що бачить свою нову політсилу центристською. «Я все ж вважаю, що центр є для мене найбільш зрозумілим. І я думаю, що він є більш правильним для самої держави», — зазначив Гройман.

Щодо команди, з якою він має намір піти на вибори у Верховну Раду, Гройсман зазначив, що це повинні бути люди, що «володіють сучасним мисленням, досвідом і розумінням, яким чином ідеї впроваджувати в життя».

  • На початку травня у містах України почали з’являтися білборди з написом «Лідерство — це відповідальність», на яких вказано прізвище Гройсмана та адресу сайту громадського об’єднання з назвою «Українська стратегія», яке підтримує чинного главу уряду.
  • Перед другим туром президентських виборів Гройсман заявив, що братиме участь у наступних парламентських виборах, які заплановані на жовтень 2019 року. Балотуватися у Верховну Раду він буде разом із новою політично силою, а не від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність», до якого входить зараз.