На Times Square в Нью-Йорку показали роботу українського художника Пашковського

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

У рамках проекту сучасного мистецтва Decode Experiential, на екрані головної площі Нью-Йорка, Times Square, показали роботу українського художника Олега Пашковського. Про це повідомляє Укрінформ.

За його словами художника, відеоінсталяція була зроблена за допомогою програмного коду і математичної формули.

«Я використовую математичні функції для керування пікселями на екрані. Завдяки їм вони рухаються, утворюють візерунки, зображення й анімацію. Мені здається, що в сучасному мистецтві у людей зʼявилася набагато ширша палітра інструментів, які вони можуть використовувати для творчості», — зазначив він.

Пашковський зізнається, що на створення роботи йому знадобилося близько 20 хвилин. Проте їм передували три місяці досліджень і роботи над іншим, схожим проектом.

«Досить просто зробити такий витвір, якщо ти розумієш, що саме ти хочеш створити», — підкреслив він.

  • У конкурсних програмах 72-го Каннського міжнародного кінофестивалю Україну представлятимуть два фільми. Стрічка «Додому» кримськотатарського режисера Нарімана Алієва увійшла в програму «Особливий погляд», а картину Декеля Беренсона «Анна» (створену у копродукції України, Ізраїлю й Великобританії) відібрано до програми короткометражних фільмів.