У Чорному морі ракетний катер України і корабель Королівського флоту Британії провели тренування. Як це було?

Автор:
Олена Мельник
Дата:
У Чорному морі ракетний катер України і корабель Королівського флоту Британії провели тренування. Як це було?

Facebook / Генеральний штаб ЗСУ

Ракетний катер «Прилуки» Військово-морських сил України провів низку тренувань в акваторії Чорного моря з кораблем Echo Королівського флоту Великої Британії.

Як повідомляє Генеральний штаб Збройних сил, судна виконали завдання з тактичного маневрування, навчання з протиповітряної оборони, а також провели тренування зі зв’язку у відповідності до стандартів НАТО.

До тренувань залучався гелікоптер морської авіаційної бригади — морський багатоцільовий вертоліт Мі-14 виконував завдання з висвітлення надводної обстановки в районі тренувань. Також разом із кораблями він відпрацьовував дії для пошуково-рятувальної операції й евакуації постраждалого.

«Перед нами стояла задача — підняти з борту британського корабля потерпілого. Вважаю, що відпрацювали на відмінно. Особливістю роботи на такому невеличкому майданчику є те, що гелікоптер має дуже близько підійти до різних надбудов та антен корабля та розрахувати так, щоб нічого не зачепити», — розповів інструктор-рятувальник парашутно-десантної групи Сергій Картель.