Будівлі Трампа у Нью-Йорку можуть оштрафувати на мільйони доларів у межах боротьби зі зміною клімату

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Небажання президента США Дональда Трампа боротися зі зміною клімату обійдеться його бізнес-імперії в мільйони доларів у вигляді штрафів. Влада Нью-Йорка може накласти їх через велику кількість речовин, які виділяють будівлі, забруднюючи довкілля. Про це пише The Guardian .

За даними видання, вісім обʼєктів, що належать Трампу в Нью-Йорку, не відповідають новим правилам, розробленим для скорочення викидів парникових газів. Це означає, що компанії The Trump Organization загрожують штрафи у розмірі $2,1 млн на рік починаючи з 2030 року, якщо тільки її будівлі не стануть більш екологічно чистими.

За словами міських чиновників, вісім найбільших президентських обʼєктів Нью-Йорка викидають близько 27 тисяч тонн газів, що зігрівають планету. Це еквівалентно вихлопам 5 800 автомобілів. До будівель, які перевищують нові пороги забруднення, відносяться «Трамп-тауер» на Пʼятій авеню і «Трамп-білдінг» на Волл-стріт.

Найбільшим потенційним порушником є «Міжнародний готель і башта Трампа» (Trump International Hotel & Tower) — 583-футовий хмарочос, який здіймається над південно-західним кутом Центрального парку. Будівля буде оштрафована на $850 871 на рік, якщо вона не стане більш енергоефективною.

Зміни в законодавстві міська рада Нью-Йорка ухвалила у квітні. Нові штрафи спрямовані на скорочення викидів, які зігрівають планету. Усі приміщення розміром понад 25 тисяч футів (7 620 метрів) — загалом 50 тисяч будівель — повинні скоротити викиди на 40%, або щорічно будуть отримувати штрафи.

Нові стандарти вже назвали найбільш жорстким заходом в області боротьби зі зміною клімату, який коли-небудь здійснювало будь-яке місто. Програма націлена на найбільше джерело парникових газів в Нью-Йорку, де на будівлі припадає понад двох третин усіх викидів.

  • Сполучені Штати Америки є осередком заперечення наукових висновків про зміну клімату. Міжнародне опитування, проведене у 23 країнах центром YouGov-Cambridge, показує, що значна кількість американців не вірять у те, що людина впливає на глобальне потепління. Тільки в Саудівській Аравії (16%) та Індонезії (18%) частка жителів, які сумніваються в тому, що клімат змінюється через людей, більша.