Ірландія вперше за 20 років заборонила вʼїзд до країни іноземцю. Ним став американський священик-гомофоб

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Ірландія заборонила вʼїзд до країни американському баптистському пастору Стівену Ел Андерсону. Причиною стали його гомофобні й антисемітські погляди.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на The Irish Times.

Священик став першим іноземцем, до якого Ірландія застосувала закон 1999 року. Він передбачає заборону в’їзду до країни в разі загрози національній безпеці.

Стівен Ел Андерсон — священик з Аризони. Він став відомим у 2009 році, коли зізнався, що молився за смерть тодішнього президента Барака Обами. Також він вихваляв стрілка, який вбив 49 людей у гей-клубі у Флориді в 2016 році, і дозволяє собі антисемітські висловлювання та заперечує Голокост.

Ірландці зареєстрували петицію, коли дізналися, що він збирається до Дубліна. Її підписали 14 тисяч людей, після чого заборону підписав міністр юстиції Ірландії Чарлі Фланнаган.

  • Французький спортивний журнал L’Equipe показав обкладинку свого нового номера, на якій зображені чоловіки-ватерполісти за поцілунком.
  • Австралійський союз регбі розірвав контракт зі спортсменом Ісраелем Фолау через його гомофобний допис в Instagram. Гравець, який виступає за клуб «Уаратаз», «скоїв серйозне порушення Кодексу поведінки професійних гравців, що гарантує розірвання його трудового договору».