У Німеччині відкрили частину електромагістралі. Їдучи нею, вантажівки можуть зарядити акумулятори

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
У Німеччині відкрили частину електромагістралі. Їдучи нею, вантажівки можуть зарядити акумулятори

Silas Stein / picture alliance via Getty Images

У Німеччині відкрили першу ділянку електричної магістралі. Їдучи нею, гібридні вантажівки можуть підзарядитися. Про це повідомляє Bloomberg.

Магістраль має навісні дроти, до яких підʼєднуються вантажівки.

Довжина відкритої ділянки — 10 кілометрів. Це автобан A5, що йде на південь від Франкфурта. Його відкрили минулого тижня. Зараз ним користується одна вантажівка, але очікується, що до 2020 року їх буде чотири.

Система побудована на базі мюнхенської інженерної фірми Siemens, а вантажний автомобіль Scania від Volkswagen забезпечив транспортні засоби. Вона використовує технологію, подібну до поїздів або трамваїв, що дозволяє вантажним автомобілям підʼєднуватися під час руху до 90 кілометрів на годину, заряджаючись від дротів.

  • Влада Амстердама вирішила з 2030 року заборонити вʼїзд у місто автомобілям, які працюють на бензині та дизельному паливі. Амстердам ухвалив програму, яка передбачає плавний перехід до заборони. Згідно з нею, з 2020 року вʼїзд до міста заборонять автомобілям на дизельному паливі, випущеним до 2005 року, ще через два роки в центр не зможуть вʼїжджати автобуси, з 2025 року ця заборона пошириться на скутери та мотоцикли.
  • Американська компанія Tesla заявила, що підвищить ціни на автомобілі по всьому світу в середньому приблизно на 3%, оскільки планує зберегти більше роздрібних магазинів.