Американський ABC показав фотографії Нотр-Дама зсередини через місяць після пожежі

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Американський телеканал ABC продемонстрував внутрішній стан собору Паризької Богоматері через майже місяць після масштабної пожежі. Фотографії телеканал виклав у власному Twitter.

Як повідомляє ABC, обгорілі залишки зруйнованого шпиля досі перетинають неф собору. Головний вівтар зруйнований, оскільки шпиль впав через дах, а разом із ним — кілька тонн каменю, дерева і будівельного риштування, яке використовували для реконструкції собору.

Неушкодженими залишилися вітражі собору, не постраждав від вогню й орган. Однак фахівці впевнені, що його необхідно відновлювати, тому що у нього потрапили вода та сажа.

  • 15 квітня в соборі Паризької Богоматері (Нотр-Дам де Парі) сталася масштабна пожежа. Вона почалася на даху будівлі приблизно о 18:50 за місцевим часом (о 19:50 за Києвом). Відкрите горіння в Нотр-Дамі тривало понад девʼять годин. Внаслідок пожежі в соборі обвалилися шпиль і дах. Французькі слідчі вважають, що викликати пожежу в соборі могло коротке замикання.
  • На сайті уряду Франції оголосили про збір коштів на відновлення собору Паризької Богоматері, який постраждав від пожежі. Зробити пожертвування може кожен бажаючий. На відновлення собору Паризької Богоматері протягом 24 годин після пожежі різні донори з усього світу пообіцяли пожертвувати понад €700 млн .
  • 10 травня Національні збори Франції схвалили проект закону про реставрацію собору Паризької Богоматері.