«Народний фронт» запропонував провести інавгурацію Зеленського 28 травня

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Народний фронт» запропонував провести інавгурацію Зеленського 28 травня

Facebook / Андрій Тетерук

Фракція «Народного фронту» у Верховній Раді пропонує провести інавгурацію новообраного президента Володимира Зеленського 28 травня. Про це заявив нардеп від цієї фракції Андрій Тетерук, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, фракція має намір внести відповідний проект постанови в парламент. «Народний фронт» на засіданні фракції одностайно проголосував за те, щоб інавгурація була проведена саме 28 травня. Це знімає більшість непорозумінь, які існують у процесі обговорення цього питання», — сказав Тетерук журналістам після засідання фракції.

Він розповів, що проект постанови про проведення інавгурації Зеленського 28 травня зареєструє у вівторок, 14 травня. «Я його буду подавати з великою групою народних депутатів. Побачите, хто його підпише з представників різних політичних сил, і будете робити висновки », —зазначив нардеп.

За його словами, в «Народному фронті» вважають неприпустимим проводити інавгурацію на тлі вшанування памʼяті жертв репресій 19 травня. «Це буде додатково розʼєднувати населення України. Тому заради обʼєднання всіх позицій, які зараз існують в інформаційному просторі і в парламенті, «Народний фронт» проголосував одноголосно, щоб інавгурація була проведена 28 травня », — пояснив Тетерук.

Крім того, Тетерук упевнений, що ситуація не дійде до того, що ні одна з постанов не буде підтримана необхідною кількістю голосів, і спікеру Верховної Ради Андрію Парубію доведеться скористатися своїм винятковим правом призначити дату інавгурації одноосібно.