Будівництво меморіалу Героїв Небесної Сотні знову зупинили. Генпрокуратура до кінця місяця проводитиме слідчі експеременти

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Будівництво меморіалу Героїв Небесної Сотні знову зупинили. Генпрокуратура до кінця місяця проводитиме слідчі експеременти

Гонтар Володимир / УНІАН

Роботи з будівництва меморіалу Героїв Небесної Сотні на вулиці Інститутській знову зупинили, повідомляє прес-служба Інституту національної памʼяті.

У понеділок, 13 травня, стало відомо, що роботи з будівництва меморіалу в нижній частині алеї Героїв Небесної сотні розпочалися.

«О 14 годині до Національного музею Революції Гідності надійшов лист від Генеральної прокуратури України з проханням призупинити роботи у зв’язку з «проведенням слідчих експериментів у період з 13 по 17 травня» в нижній частині алеї Героїв Небесної Сотні. Також у листі зазначено, що «слідчі експерименти в іншій частині заплановано провести до 29 травня 2019 року», — повідомили в Інституті.

Музей запевнив Генпрокуратуру, що, як і в попередні рази, готовий максимально сприяти в проведенні слідчих дій і доступі до місць експериментів. Разом з тим музей планує найближчим часом скликати круглий стіл за участю представників ГПУ, органів влади, організацій, які представляють інтереси родин Героїв Небесної Сотні й постраждалих на Майдані та їхніх адвокатів для обговорення і вирішення усіх проблемних питань навколо будівництва меморіалу.

  • У коментарі theБабелю керівник управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк заявив, що слідчий і прокурор у справах Майдану не давали згоди на початок будівництва меморіалу Героїв Небесної Сотні, оскільки слідчі експерименти триватимуть ще щонайменше 2 тижні.
  • Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної сотні — Музей Революції Гідності уклав договір про будівництво меморіалу 22 грудня 2018 року. Роботи виконуватиме ТОВ «Спеціальна науково-реставраційна проектно-будівельно-виробнича майстерня «Україна-Реставрація».