Єврейська громада в Україні вирішила присвоїти адвокату Трампа звання почесного мера Анатевки

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Адвокат Дональда Трампа Рудольф Джуліані під час анонсованого візиту в Україну мав зустрітися з єврейською громадою в містечку Анатевка та організацією American Friends of Anatevka. Візит мав відбутися 14 травня, повідомив головний рабин України і Києва Моше Реувен Асман у Facebook.

Як він пояснює, ця дата важлива для Ізраїлю і євреїв усього світу, оскільки рік тому цього дня з ініціативи президента США Дональда Трампа Посольство США у країні перенесли до Єрусалиму.

Під час зустрічі, після лекції Джуліані про ситуацію на Близькому Сході, планувалася закладка парку тристоронньої дружби — України, США й Ізраїлю. Цю ідею відклали, оскільки адвокат Трампа скасував свій візит до України. Однак єврейська громада вирішила присвоїти Джуліані звання почесного мера Анатевки.

«Рудольф Джуліані відомий у всьому світі як борець за права людини; він неодноразово надавав всебічну підтримку важливим єврейським ініціативам. Саме тому ми прийняли рішення про присвоєння Рудольфу Джуліані звання почесного мера Анатевки — нашого історичного містечка, оспіваного Шолом-Алейхемом, батьківщини «Скрипаля на даху». Всупереч обставинам сподіваємося, що він прийме це звання. Це було б великою честю для Анатевки і для всієї єврейської громади», — написав він.

Моше Реувен Асман додав, що єврейська громада молиться за президента США Дональдa Трампа, «який зробив для єврейського народу більше, ніж будь-який інший політик у світі за останні роки».

«Ми впевнені, що він зможе зробити багато хорошого для України», — заявив головний рабин України і Києва.

  • 9 травня американське видання The New York Times повідомило, що адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані має намір відвідати Київ і зустрітися з обраним президентом Володимиром Зеленським. Мета зустрічі — переконати нового українського лідера продовжувати займатися розслідуваннями, які, як він сподівається, принесуть користь Трампу.
  • Однак згодом Джуліані скасував анонсований візит в Україну.