Bloomberg: Сенатори США підготували санкції проти російського газопроводу «Північний потік — 2»

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Два американські сенатори, республіканець Тед Круз і демократка Джин Шахін, підготували законопроект про введення санкцій проти російського газопроводу «Північний потік — 2», по якому природний газ буде поставлятися з РФ до Німеччини. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на два джерела, а також журнал Foreign Policy.

Обмеження будуть спрямовані проти суден, які прокладають глибоководний трубопровід, та тих, що є в західних енергетичних компаній і яких немає в Росії.

Крім того, керівникам компаній, повʼязаних з цими суднами, будуть відмовляти в американських візах. Також у проекті закону передбачені блокування транзакцій з американською власністю та штрафи для організацій, які забезпечують страхування проекту.

Foreign Policy зазначає, що адміністрація президента США Дональда Трампа протягом кількох місяців попереджала про введення санкції, якщо проект буде просуватися вперед. У січні посол США в Німеччині Річард Гренелл написав лист групі компаній, що беруть участь у «Північному потоці — 2», попередивши їх, що вони можуть зіткнутися з санкціями, якщо продовжать реалізацію проекту.