У Росії продовжили арешт трьом кримським татарам, яких затримали під час масових обшуків в окупованому Криму

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Ленінський райсуд у Ростові-на-Дону в Росії продовжив арешт трьом кримським татарам: Шабану Умерову, Ризі Ізетову та Руслану Сулейманову, яких затримали в окупованому Сімферополі під час масових обшуків у березні. Вони перебуватимуть у СІЗО до 15 серпня.

Про це повідомляє «Крим.Реалії».

Чоловіків затримали за підозрою в участі в релігійній організації «Хізб ут-Тахрір». У Росії вона визнана терористичною, в Україні діє вільно.

Раніше Таганрозький міський суд у Ростовській області Росії продовжив запобіжний захід чотирьом фігурантам другої сімферопольської «справи Хізб ут-Тахрір», яких теж затримали під час обшуку в березні. Це Сейран Муртаза, Енвер Аметов, Меджит Абдурахманов і Рустем Сейтхалілов.

  • Російські силовики 27 березня затримали 20 осіб після масштабних обшуків. Підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя 27 березня заарештував девʼять кримських татар. Пізніше в Ростові-на-Дону російські силовики затримали ще трьох кримських татар. Під час обшуків їх не було вдома.
  • У Сімферополі російський суд заарештував усіх кримськотатарських активістів, затриманих після серії обшуків у Криму у «справі Хізб ут-Тахрір». Вони повинні перебувати під вартою до 15 травня. Пізніше їх вивезли до Росії.
  • Російська влада в окупованому Криму утримує в увʼязненні 86 осіб через політичні чи релігійні мотиви. Як повідомляє правозахисна група Crimean Human Rights Group, 60 осіб з утримуваних — кримські татари.