У Раді зареєстрували ще дві постанови про дату інавгурації Зеленського

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

У Верховну Раду внесли ще два проекти постанови про призначення дати інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського.

Документи опубліковані на сайті парламенту.

Народний депутат від фракції БПП Володимир Курінний пропонує провести інавгурацію Зеленського 17 травня, а група депутатів від «Народного фронту» (Андрій Тетерук, Юрій Береза й інші) — 28 травня.

Регламентний комітет має розглянути їх 15 травня о 15:00. Голосування Ради щодо призначення дати інавгурації може відбутися в четвер, 16 травня.

  • Раніше проекти постанов про інавгурацію вносили інші народні депутати. Віталій Купрій (позафракційний) пропонує 26 травня, Олександр Сугоняко (БПП) — 1 червня, Сергій Каплін (БПП) — 19 травня та в два етапи.
  • 13 травня народні депутати Віталій Купрій і нещодавно звільнена Надія Савченко намагалися зірвати засідання Погоджувальної ради Верховної Ради та вимагали розглянути питання інавгурації Зеленського.
  • Раніше Зеленський записав відеозвернення до народних депутатів. У ньому він стверджував, що Рада затягує його призначення на посаду.