Кернес відповів на петицію про знесення волонтерського намету в центрі Харкова

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Міський голова Харкова Геннадій Кернес відповів на петицію жителів про знесення волонтерського намету в центрі міста. Текст відповіді опубліковано на сайті мерії.

Кернес пообіцяв підготувати проект рішення виконавчого комітету Харківської міськради, щоб прибрати намет у примусовому порядку.

«На виконання вимог Правил Департаментом направлені запити до відповідних уповноважених органів з метою підтвердження законності розміщення вищевказаного об’єкта. Після отримання запитуваної інформації Департаментом буде підготовлено проект рішення виконавчого комітету Харківської міської ради про звільнення території міста Харкова від самовільно встановленого об’єкта у примусовому порядку», — йдеться у відповіді міського голови.

Як аргумент Кернес цитує Закон України «Про благоустрій населених пунктів», який забороняє самовільно встановлювати обʼєкти зовнішньої реклами, торговельні лотки, павільйони, кіоски тощо. Для демонтажу таких обʼєктів передбачений механізм, підстави та строки проведення. Згідно з правилами, самовільно встановленими обʼєктами називаються обʼєкти, розташовані на земельній ділянці комунальної власності без документів, що засвідчують право власності або право користування земельною ділянкою.

Також у відповіді йдеться про те, що за інформацією департаменту інфраструктури Харківської міськради від 10 травня, намет розміщений на проїжджій частині площі Свободи й обмежує видимість для пішоходів, а це суперечить вимогам Закону України «Про дорожній рух» і стандартам безпеки дорожнього руху.