Зірка «Відчайдушних домогосподарок» Фелісіті Гаффман визнала провину в спробі дати хабара. Жінку засудили до увʼязнення

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
Зірка «Відчайдушних домогосподарок» Фелісіті Гаффман визнала провину в спробі дати хабара. Жінку засудили до увʼязнення

Disney | ABC Television Group / Flickr

Голівудська акторка, зірка телесеріалу «Відчайдушні домогосподарки» Фелісіті Гаффман в суді у Бостоні визнала провину в змові з метою вчинення шахрайства. Про це повідомляє AP.

Гаффман визнала себе винною в тому, що заплатила $15 тис. хабара за те, щоб її старша дочка добре склала вступні тести.

«За спробу дати хабар у розмірі $15 тис. при складанні її дочкою іспиту у виш прокуратура рекомендує для 56-річної актриси покарання у вигляді чотирьох місяців вʼязниці і штрафу в $20 тис», — повідомили в суді.

Про що йдеться?

13 березня стало відомо про схему, в яку було залучено близько 30 зіркових батьків у США. Вони платили величезні хабарі, щоб їхні діти вступили в найпрестижніші виші країни. Батьки хотіли, щоб їхні діти вступили до найкращих університетів США — Єльського, Стенфорду чи Джорджтаунського. Або хотіли бачити дітей членами спортивних команд, навіть якщо ті були не надто спортивними.

У центрі схеми — Вільям Рік Сінгер, CEO компанії The Key. Він був посередником між батьками та тими, хто міг підробити тести їхніх дітей. Усього він отримав понад $25 млн хабарів. Сінгера звинуватили в рекеті та відмиванні грошей. Він визнав свою провину. Йому може загрожувати штраф понад $1 млн та до 65 років увʼязнення.

Фелісіті Гаффман — одна з 14 батьків, які погодились визнати свою провину в найбільшому скандалі з шахрайством зі вступом до вишів. Також провину визнали Грегорі та Марсіа Ебботти, Джейн Букінгем, Гордон Каплан, Роберт Флаксман, Агустін Хуней-молодший, Марджорі Клаппер, Пітер Ян Сарторіо, Стівен Семпревіво та Девін Слоун, Брюс і Давіна Ісаксон. Усі вони були залучені до тієї ж схеми, що й Гаффман.