Лещенко просить зняти з нього недоторканність та провести розслідування у відповідь на звинувачення генпрокурора Луценка

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Народний депутат Сергій Лещенко просить внести до кінця тижня подання про зняття з нього депутатської недоторканності і провести детальне розслідування у звʼязку із звинуваченнями генпрокурора Юрія Луценка про розголошення даних досудового розслідування у справі про «чорну касу «Партії регіонів».

Про це він заявив під час брифінгу на вході у Верховну Раду.

«Я вимагаю від генпрокурора Луценка сьогодні негайно, якщо не може сьогодні, завтра, до кінця тижня внести подання [у Верховну Раду] і зняти з мене депутатську недоторканність, провести це розслідування в максимально стислі терміни і припинити використовувати цю справу як засіб збереження ним влади на посаді генерального прокурора», — сказав він, закликавши Луценка не робити «політичне шоу», і додав, що піде на допит у ГПУ.

Нардеп заявив, що Луценко особисто йому в стінах Ради розголошував дані досудового слідства в одній із «найбільш резонансних справ останніх пʼяти років, яка стосувалася вищого керівництва країни, призвела до конфлікту всередині коаліції та до серйозних політичних наслідків в Україні». При цьому він не уточнив, про яку справу йдеться, заявивши, що генпрокурор прекрасно зрозуміє, що мається на увазі. Лещенко зазначив, що готовий і в цій справі свідчити.