Нардеп Ємець: Голові Конституційного суду Шевчуку висловили недовіру

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Голові Конституційного суду Станіславу Шевчуку висловили недовіру, повідомив у Facebook нардеп Леонід Ємець.

«Є інформація, що Голову Конституційного Суду звільнено з посади судді. Чекаємо на обрання Головою Суду іншого судді», — написав Ємець. Пізніше він уточнив, що судді КС проголосували за висловлення недовіри Шевчуку.

Журналістка Ольга Худецька повідомила, що Шевчук відмовився йти у відставку, і наразі триває голосування за звільнення його з посади судді. «У порядок денний засідань Конституційного суду питання звільнення Шевчука включено не було. Цей порядок денний формував сам Шевчук. Його потім змінили», — додала вона.

У вівторок, 14 травня, стало відомо, що Шевчука хочуть звільнити з посади через його брата — Рулава Одда (раніше мав імʼя Денис Шевчук). Журналісти програми «Наші гроші з Денисом Бігусом» зʼясували, що Одд приїжджав до Станіслава Шевчука на роботу та впливав на кадрову політику. Натомість голова суду винаймав для нього державну дачу.

  • 6 травня стало відомо, що Шевчука можуть зняти з посади за неодноразові дисциплінарні порушення. Постійна комісія з питань регламенту та етики знайшла підстави для його звільнення.
  • Звільнення Шевчука вимагають судді Конституційного суду Микола Мельник, Сергій Сас та Ігор Сліденко. Вони написали лист-звернення до своїх колег і закликали підтримати звільнення Станіслава Шевчука. У листі вони публічно згадали брата голови КС і його можливий вплив на Шевчука та кадрові призначення.