Тяжкохворого кримськотатарського активіста Бекірова повернули з лікарні до СІЗО

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
Тяжкохворого кримськотатарського активіста Бекірова повернули з лікарні до СІЗО

Facebook / Алексей Ладин

Кримськотатарського активіста Едема Бекірова, заарештованого російським судом у тимчасово окупованому Криму за звинуваченням у незаконному зберіганні боєприпасів і вибухівки, після обстеження в лікарні знову доправили до СІЗО. Про це повідомив у Facebook журналіст Антон Наумлюк.

Раніше повідомлялося, що Бекірова госпіталізували до клінічної лікарні імені Семашка в Сімферополі, проте дочка Елеонора Бекірова заявляла, що її батька так і не довезли до медзакладу.

За словами журналіста, у клініці Бекіров пробув кілька годин, а його госпіталізація була реакцією на відвідини Людмили Лубіної — уповноваженої з прав людини у Криму. Саме їй активіст поскаржився на стан здоров’я.

«Результати обстеження, швидше за все, будуть використані слідством при продовженні арешту на початку червня», — вважає журналіст.

  • Бекіров страждає на діабет, хворобу серця, він інвалід першої групи, у якого ампутована права нога. 26 квітня на судовому засіданні Бекіров заявив, що має намір оголосити голодування через ставлення до нього медиків ізолятора — працівники СІЗО вводили Бекірову інʼєкцію інсуліну без вимірювання рівня цукру в його крові.
  • У Криму кримськотатарського активіста Едема Бекірова, заарештованого російським судом, перевели із слідчого ізолятора до лікарні.
  • За словами адвоката, на зустрічі з його підзахисним у кінці квітня обличчя Бекірова було набряклим і вкритим бурими плямами. Він насилу пересувався, його мучили задишка та постійний біль ліворуч у грудях.