Кандидат у президенти США Байден розкритикував адвоката Трампа за намір приїхати в Україну

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Колишній віце-президент США, один із кандидатів у президенти на виборах 2020 року від Демократичної партії Джо Байден розкритикував особистого адвоката чинного глави Білого дому Дональда Трампа Рудольфа Джуліані за намір приїхати в Україну та домогтися початку розслідування проти нього та його сина. Це він заявив в інтервʼю телеканалу WMUR, передає Fox News.

«Я не можу пригадати жодного адвоката, який представляє президента, радиться з президентом, який вирішив поїхати за кордон, де уряд... покладається на щедрість США, щоб спробувати змусити їх зробити те, чого, як всі знають, ніколи не було», — сказав екс-віце-президент США.

Байден зробив цю заяву після того, як почав свою першу поїздку країною зі штату Нью-Гемпшир.

Анонсована, а потім скасована поїздка Джуліані викликала різке обурення демократів, які заявили, що це явна спроба отримати іноземну допомогу для впливу на вибори в США у 2020 році. Байден — лідер серед демократів 2020 року. Його вважають найбільшим конкурентом Трампа в передвиборній гонці.

  • Адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані скасував анонсований візит в Україну для зустрічі з обраним президентом Володимиром Зеленським. Крім того, Джуліані назвав імʼя людини, яка була викрита на допомозі демократам під час президентських виборів у 2016 році. Нею виявився Сергій Лещенко.
  • Після цього Лещенко заявив, що адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані став мішенню для маніпуляцій з боку генерального прокурора Юрія Луценка. Нардеп вважає, що генпрокурор Луценко почав застосовувати всі важелі тиску на нового президента, щоб залишитися на посаді.