Facebook обмежила функцію прямих ефірів Live і посилює правила

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Facebook посилює правила використання своєї функції прямої трансляції Facebook Live після масових убивств у Новій Зеландії. Два місяці тому, 15 березня, бойовик вбив 51 людину у двох мечетях у місті Крайстчерч і вів стрім теракту в соцмережі.

Компанія 14 травня заявила, що запроваджує нову політику використання сервіса: вона почне тимчасово обмежувати доступ до Facebook Live для людей, які порушили правила компанії будь-де на її сайті.

Особи, які вперше вчинили злочини, будуть відсторонені від використання Live на певний період часу, наприклад на 30 днів. Нові правила також розширюють список правопорушень, через які користувачеві можуть заборонити вести прямі трансляції.

Раніше, якщо хтось розміщував контент, який порушував стандарти Facebook, соцмережа блокувала тільки пост. Якщо користувач продовжував публікувати небажаний контент, його акаунт блокували у Facebook на певний період часу.

Як пише Reuters, Facebook не уточнила, які саме правопорушення відносяться до нової політики онлайн-трансляцій і як довго може діяти заборона для конкретного користувача. Компанія, однак, заявила, що планує в найближчі тижні ввести обмеження для інших функцій, наприклад, заборонити тим же людям створювати рекламу у Facebook. Платформа також збирається профінансувати дослідження в трьох університетах про методи виявлення маніпулятивного контенту (зображения, відео й аудіо) в соцмережі.