Картину Моне з серії «Стоги» продали у Нью-Йорку за понад $110 млн. Це рекорд для робіт художника

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Одну з картин французького художника-імпресіоніста Оскара Клода Моне із серії «Стоги» продали на аукціоні Sothebyʼs у Нью-Йорку за $110,7 млн. Про це повідомляє BBC.

Із серії «Стоги», Клод Моне.

Wikimedia Commons

Це рекордна ціна за картину Моне. Раніше його роботи не продавалися дорожче ніж за $100 млн.

Востаннє цю картину виставляли на продаж у 1986 році. Тоді її купили за $2,5 млн. Вона перебувала у власності однієї родини понад століття.

Імʼя нового власника організатори аукціону не розголошують.

До серії «Стоги» відносяться 25 робіт художника. Більшість із них виставлені в художніх галереях у різних країнах світу. Лише чотири роботи перебувають у приватній власності.

Клод Моне намалював серію «Стоги» у кінці 1880-х — на початку 1890-х.

  • У Нью-Йорку за $112 575 продали картину колишнього президента Південноафриканської республіки та лауреата Нобелівської премії миру Нельсона Мандели.
  • Револьвер, з якого, імовірно, застрелився голландський художник Вінсент Ван Гог, продадуть на аукціоні.
  • Срібну флягу для бренді одного з пасажирів «Титаніка» продали на аукціоні за 76 тисяч фунтів (близько $98 тисяч). Торги влаштував аукціонний будинок Henry Aldridge and Son. Вони проходили у Великій Британії, у місті Девіцес графства Вілтшир. Власницею фляги була пасажирка першого класу Хелен Черчілль Кенді — журналістка, письменниця та феміністка. Флягу прикрашала гравюра її родинного герба з написом «Чесний, але нещасний» (Faithful but unfortunate).