НАБУ повідомило про підозру екс-командувачу Нацгвардії Аллерову, гендиректору «Укрбуд Девелопмент» й експерту з оцінки нерухомості

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Детективи Національного антикорупційного бюро України повідомили трьом особам про підозру у заволодінні майном Головного управління Нацгвардії на суму 81,64 млн грн. Про це повідомила прес-служба НАБУ.

Мова йде про колишнього командувача Національної гвардії Юрія Аллерова, генерального директора компанії «Укрбуд Девелопмент» Олега Майбороду й Алісу Гринчук, запропоновану як експерта від «Укрбуду» Нацгвардії.

Наразі всі підозрювані перебувають в ізоляторі тимчасового утримання.

Дії екс-командувача НГУ та гендиректора компанії-забудовника кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу — привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, оцінювача — за ч. 5 ст. 191 ККУ, співучасть у злочині.

«Слідство встановило, що у 2000-х Головне управління внутрішніх військ МВС, яке було реорганізовано в ГУ Нацгвардії, і компанія-забудовник уклали угоду, за якою на території колишньої військової частини мали збудувати житловий комплекс із вбудованими паркінгами та нежитловими приміщеннями. В обмін на земельну ділянку площею близько 1 га в центрі Києва Нацгвардія мала отримати у житловому комплексі 50 квартир та 30 паркомісць», — йдеться в повідомленні НАБУ.

Проте в 2016—2017 роках сторони уклали додаткові угоди, згідно з якими Нацгвардія відмовилася від цих квартир і паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир у будинку, який та сама компанія-забудовник будувала на околиці Києва.

Наразі вирішується питання обрання підозрюваним запобіжних заходів.

У бюро зазначають, що дане розслідування здійснюється з грудня 2017 року за матеріалами журналістських розслідувань програми Bihus.Info.