Харківська міськрада пропонує перенести волонтерський намет з центру міста в більш віддалений район

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

У середу, 15 травня, у Харківській міській раді відбулося засідання погоджувальної комісії, на якому розглядали заявку про проведення безстрокового мирного зібрання з використанням волонтерського намету «Все для перемоги» на площі Свободи в центрі міста. Про це йдеться на сайті міськради.

«Погоджувальна комісія прийняла рішення — запропонувати перенести проведення масового заходу з використанням намета з пл. Свободи на пл. Захисників України. У разі відмови доручити Юридичному департаменту Харківської міської ради у встановлений термін забезпечити підготовку і подачу матеріалу до Харківського окружного адміністративного суду», — йдеться в повідомленні.

Площа Захисників України розташована у віддаленому районі Харкова.

Головний інженер комунального підприємства «Харківські теплові мережі» Олексій Лука стверджував, що в зоні розміщення палатки розташовані життєво важливі комунікації для міста, і установка конструкції ускладнює доступ до них.

За словами начальника управління дорожнього господарства департаменту будівництва і дорожнього господарства Антона Стрільця, площа Свободи перебуває на балансі КП «Шляхрембуд», і жодних документів з приводу узгодження встановлення намету на підприємство не надходило.

«На цій ділянці на площі розташована магістральна камера, яка потребує капітального ремонту, тому що існує серйозна загроза обвалення її конструкції. Там потрібно поміняти два колектори, засувки та відновити конструктив самої камери. Час у нас обмежений, і вже необхідно приступити до ремонту, але поки у нас немає доступу до обʼєкта», — заявив Лука.