Bloomberg: Volkswagen будує в Китаї два заводи, щоб випередити Tesla у виробництві електромобілів

Дата:

Німецький автомобільний концерн Volkswagen має намір обійти американську Tesla Inc. у випуску електромобілів. У компанії повідомили про будівництво двох заводів в Китаї, які вироблятимуть до 600 тис. авто на рік на акумуляторній платформі MEB, передає Bloomberg.

Нові заводи відкриються в курортному Антінгу (37 км від Пекіна) і Фошані (16 км від Гуанчжоу). Раніше у Volkswagen заявили про відкриття заводу на батьківщині в Цвіккау, який збиратиме до 330 тис. автомобілів щороку. Першим на ринок обіцяють випустити хетчбек Volkswagen ID — в останньому кварталі 2019 року.

Експерти вважають, що із заявленими обсягами Volkswagen AG вже через рік зможе наздогнати Tesla Inc. і навіть залишити її позаду. Один завод зі збірки Tesla під Фрімонті випускає близько півмільйона авто на рік. Компанія Ілона Маска також планує в кінці 2019 року почати виробництво на околиці Шанхаю з потужністю близько 250 тис. автомобілів на рік.

Загалом VW планує випустити 22 мільйони електромобілів протягом наступного десятиліття. Головний виконавчий директор компанії Герберт Дісс каже, що автомобілі з паливними елементами боротимуться за конкуренцію, а перехід від двигунів внутрішнього згоряння обійдеться галузі в €30 млрд.

Автовиробник вже відкрив бронювання нового електричного хетчбека Volkswagen ID.3 і отримав понад 15 тис. замовлень від покупців, які розмістили депозити на €1000.