Нацполіція отримала на озброєння перші німецькі пістолети-кулемети Heckler & Koch MP5

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Підрозділи Нацполіції отримали першу партію німецьких пістолетів-кулеметів Heckler & Koch MP5, які замінять радянські автомати Калашникова. Про це заявили голова Нацполіції Сергій Князєв і голова Київської поліції Андрій Крищенко, які випробували зброю на полігоні.

За словами Князєва, MP5 є частиною реформування поліції і являє собою зброю превентивного характеру, яка покликана не вбивати людину, а зупиняти її, на відміну бойового автомата.

«Автомат Калашникова — це зброя, яка потрібна солдатові в армії. Він призначений для того, щоб знищувати злочинця. Новий вид зброї має превентивний характер. Поліцейський, який використовує зброю як крайню міру, повинен зупинити правопорушника, дати йому право на життя, а потім притягнути його до кримінальної відповідальності», — сказав глава Нацполіції.

Він зазначив, що найближчим часом усі наряди поліції, які несуть службу на вулицях, в аеропортах і на вокзалах, будуть забезпечені пістолетом-кулеметом МР5.

Як повідомили theБабель у Нацполіціі, процедура закупівлі MP5 та інші подробиці контракту засекречені.

Характеристики Heckler & Koch MP5

Пістолет-кулемет MP5 випустила фірма Heckler & Koch у 1966 році. Модель зброї має 18 модифікацій. Перша версія пістолета-кулемета важить близько 3 кг з урахуванням обойми. Зброя оснащена складаним прикладом і використовує патрони 9 × 19 мм. Коробчатий магазин на 30 або 40 патронів розрахований на калібр 9 мм. Скорострільність — 800 пострілів на хвилину. Прицільна дальність — 200 м. MP5 може доукомплектовуватися ліхтарем, прицілом, лазерним цілевказівником, коліматором і глушником.

У Європі цю зброю використовують підрозділи поліції, прикордонники та приватні охоронні компанії. Проте через часті терористичні атаки в ЄС підрозділи поліції переходять на різновиди американської штурмової гвинтівки AR-15, будова якої дозволяє адаптувати її під будь-який вид операції.