Адвокат родин Небесної Сотні: Місця загибелі 10 активістів досі точно не встановлені

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Місце загибелі 10 Героїв Небесної сотні досі точно не встановлене. Про це заявляє адвокт родин загиблих і постраждалих на Майдані Євгенія Закревська, повідомляє LB.ua.

За її словами, існує ще одне неопрацьоване відео подій на вул. Інститутській, що може дати нову інформацію. Цю інформацію, можливо, також потрібно буде перевіряти слідчими експериментами. «Наразі точно не встановлено місце загибелі ще 10 героїв Небесної Сотні», — цитує видання слова Закревської.

Керівник управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк заявив, що через будівництво меморіалу на місці розстрілів зміниться рельєф. «Ми зацікавлені в тому, щоби він не змінювався до тих пір, поки не отримаємо вирок, хоча би у справі п’яти обвинувачених беркутівців, оскільки в будь-який момент може бути клопотання від сторони захисту, наприклад стосовно перевірки даних слідчих експериментів. І в цьому є ризик», — підкреслив Горбатюк.

Він додав, що слідчий і прокурор у справах Майдану не давали згоди на початок будівництва меморіалу Героїв Небесної Сотні, який розпочали днями, оскільки слідчі експерименти триватимуть ще щонайменше 2 тижні.

За його словами, в управлінні спецрозслідувань дізналися від працівників Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні, що дозвіл на початок ремонтних робіт надала заступник Генерального прокурора Анжела Стрижевська. «Самого листа ми не бачили, і наданий він без відома слідчого і прокурора, що є незаконним і має ознаки втручання в діяльність слідчого і прокурора», — зазначив Горбатюк.

  • 13 травня роботи з будівництва меморіалу Героїв Небесної Сотні на вулиці Інститутській зупинили через слідчі експерименти Генпрокуратури.
  • Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної сотні — Музей Революції Гідності уклав договір про будівництво меморіалу 22 грудня 2018 року. Роботи виконуватиме ТОВ «Спеціальна науково-реставраційна проектно-будівельно-виробнича майстерня «Україна-Реставрація».