Депутат Розенблат подав до суду на Порошенка та Ситника

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Депутат Розенблат подав до суду на Порошенка та Ситника

Facebook / Блок Петра Порошенка Солідарність

Народний депутат Борислав Розенблат (позафракційний) подав до суду на президента Петра Порошенка та директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника.

Про це повідомляє прес-служба Окружного адміністративного суду міста Києва, який отримав позов.

Розенблат вважає, що Порошенко не мав повноважень призначати директора НАБУ. Також він просить суд визнати, що Ситник не має компетенції виконувати обовʼязки директора ююро, і вважати його дії на цій посаді протиправними.

  • Борислав Розенблат є одним із фігурантів «бурштинової справи», яку веде НАБУ. Його, а також іншого народного депутата Максима Полякова підозрюють у тому, що вони за хабарі лобіювали зміни до законодавства щодо видобутку бурштину. Сума хабарів, отриманих у вказаній справі, перевищувала 300 тисяч гривень.
  • Щоб зібрати докази проти Розенблата та Полякова, НАБУ провела спецоперацію, під час якої проводила прихований запис і відеозйомку переговорів самих нардепів і їх помічників з агентом «Катериною».
  • 14 березня народний депутат Борислав Розенблат заявив, що керівник НАБУ Артем Ситник у 2016 році працював на штаб кандидата в президенти від демократів Гілларі Клінтон. Він передав журналістам запис телефонної розмови, де людина з голосом, схожим на голос Ситника, розповідає про допомогу штабу Клінтон. Сам Ситник заявив, що звинувачення у втручанні в американські вибори — абсурдні спекуляції.