У німецькому Бонні встановили 700 статуй усміхненого Бетховена. На батьківщині композитора хочуть виправити його «похмурий» образ

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У місті Бонн (Німеччина) встановили 700 статуй усміхненого німецького композитора Людвіга ван Бетховена, пише Zuddeutsche Zeitung.

Їх створив німецький художник Отмар Хьорль. Статуї встановили на Соборній площі поруч з памʼятником композиторові. Виставка триватиме до 2 червня. До створення експозиції долучилися понад тисячу чоловік.

Як пише газета, з портретів і статуй Бетховен, котрий народився в Бонні, зазвичай постає дуже похмурим. Мистецтвознавці зазначають, що раніше існував більш суворий підхід до портретів, який вимагав зображувати людину серйозною. Однак це не означає, що Бетховен не сміявся в повсякденному житті. «З цієї причини батьківщина Бетховена, Бонн, тепер хоче привнести в світ більш доброзичливий образ композитора», — пише газета. В наступному році Бонн відзначатиме 250-річчя з дня народження Бетховена.

Rolf Vennenbernd / picture alliance via Getty Images

Ulrich Baumgarten via Getty Images

  • Два італійських експерти збираються провести тест ДНК пасма волосся, яке, за їхніми словами, може належати вченому і винахіднику Леонардо да Вінчі.