У проекті оборонного бюджету США закладено $250 млн допомоги для України. Частина з них — на летальну зброю

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Проект оборонного бюджету США на 2020 рік передбачає виділення $250 млн допомоги для України. У Палаті представників американського Конгресу вже розпочався формальний процес його затвердження.

Як повідомляє Посольство України в США на сторінці у Facebook, Підкомітет з питань оборони затвердив проект закону «Про асигнування на потреби Міністерства оборони на 2020 рік».

«Сума коштів, яку пропонується виділити для безпекової допомоги Україні, визначена в обсязі $250 млн. Із зазначеної суми $50 млн пропонується спрямувати виключно для надання летальної зброї оборонного характеру», — йдеться у повідомленні.

Документом передбачено, що зазначені кошти мають бути спрямовані також на реалізацію таких програм, як підготовка військовослужбовців, надання військової техніки та спорядження, логістичне забезпечення, розвідувальна підтримка збройних і безпекових сил України.

У подальшому документ має бути затверджений повним складом Комітету з питань асигнувань, проголосований Палатою представників і Сенатом, після чого переданий на підпис президентові США.

  • Американське космічне агентство NASA може отримати додаткові $1,6 млрд з бюджету США для розвитку програм польотів на Місяць і Марс. Про це заявив президент Сполучених Штатів Дональд Трамп.