Найруйнівніша пожежа в історії Каліфорнії виникла через енергетичну компанію PG&E

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Найсмертоносніша та найбільш руйнівна пожежа в історії Каліфорнії, внаслідок якої загинули 85 людей і було знищене майже все місто з населенням 27 тисяч осіб, почалася через обладнання енергетичної компанії Pacific Gas and Electric Company. Такого висновку дійшли фахівці Каліфорнійського департаменту лісового господарства та протипожежного захисту Cal Fire, пише San Francisco Chronicle.

Кілька місяців тому PG &E зізналася, що одна з її ліній електропередачі, ймовірно, стала причиною загоряння в окрузі Бʼютт. Але оголошення державних пожежників усуває будь-які сумніви.

Це також дозволяє почати кримінальне переслідування компанії і відкриває шлях до розгляду позовів, поданих проти комунального підприємства. PG&E можуть звинуватити в необережності, яка призвела до пожежі, або у ненавмисному вбивстві.

За даними Cal Fire, було два осередки пожежі. Перший виник на лініях електропередачі, що належать PG&E біля міста Пулга, приблизно за 10 миль на північний схід від містечка Парадайс. Друге місце займання лісової пожежі було у кількох милях на захід від Пулги. Там пожежа виникла через контакт рослинності з лініями розподілу PG&E. Цю пожежу «поглинув перший вогонь».