На аукціоні в Нью-Йорку скульптуру «Кролик» художника Кунса продали за рекордні $91 млн

Автор:
Олена Мельник
Дата:

На аукціоні Сhristieʼs у Нью-Йорку був встановлений новий світовий рекорд. Скульптуру «Кролик» американського художника Джеффа Кунса продали за $91 млн.

«Кролик» Джеффа Кунса з колекції С. Ньюхауса заробляє $91 075, встановивши новий світовий рекорд аукціонів для сучасного художника», — йдеться на сторінці аукціону в Twitter.

Скульптура з нержавіючої сталі виготовлена в 1986 році. Перед торгами її оцінювали в $50—70 млн. До твору додається сертифікат, який підтверджує справжність екземляра, з підписом самого автора.

  • 12 травня 2017 року Джефф Кунс представив в Нью-Йорку скульптуру «Балерина, яка сидить»» — за зразком порцелянової роботи 1974 року українського скульптора Оксани Жникруп «Балерина Лєночка на пуфику». Дозвіл на копіювання статуетки Джефу Кунсу надала спадкоємиця Оксани Жникруп, її дочка Леонтіна Лозова.
  • У листопаді 2018 року 81-річний англійський художник, графік і фотограф Девід Хокні став найдорожчим художником із нині живих. Його картину «Портрет художника (Басейн з двома фігурами)» продали на аукціоні Christieʼs у Нью-Йорку за рекордні $90 млн 315,5 тисяч. Тепер його випередив Джефф Кунс.