Опитування: На виборах до Ради проходять чотири партії. У лідерах — «Слуга народу»

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Чотири партії проходять у Верховну Раду за підсумками опитування, поведеного з 30 квітня до 10 травня центром «Соціальний моніторинг», «Українським інститутом соціальних досліджень імені Яременка» і соціологічною групою «Рейтинг».

У дослідженні взяли участь 3 тис. респондентів-мешканців України. Похибка вибірки не більше 1,83%, пише «Інтерфакс-Україна» .

П’ятивідсотковий бар’єр долають «Слуга народу», «Опозиційна платформа — За життя», «Блок Петра Порошенка «Солідарність» і ВО «Батьківщина».

Серед тих, хто визначився і голосуватиме на виборах, партію «Слуга народу» підтримали 39,9% опитаних (29,5% серед усіх). Далі йде «Опозиційна платформа — За життя» (10,9%), БПП «Солідарність» (10,6%) і «Батьківщина» (9,1%).

За партію «Честь і сила» Ігоря Смешка проголосували 5,1% респондентів (3,8% серед усіх), за «Громадянську позицію» Анатолія Гриценка — 5,0% (3,7% серед усіх опитаних), за «Опозиційний блок — партію миру і розвитку» — 3,5% (2,6% серед усіх), за «Радикальну партію Олега Ляшка» — 3,3% (2,4% серед усіх), за ВО «Свобода» — 2,4%, а за обʼєднання «Самопоміч» — 2,0% з тих, то визначився і голосуватиие на виборах.

Партія Святослава Вакарчука набрала б 0,9% голосів серед тих, хто визначився, а всі інші представлені в опитуванні партії набрали б менше 0,5% голосів виборців.

9,4% респондентів проголосували б за «Слугу народу», якби їхьої партії не було в списку. А за «Опозиційну платформу — За життя» і партію «Сила і честь» — по 4,5%, за «Батьківщину» і «Громадянську позицію» — 4,4%.