Команда Зеленського незадоволена датою інавгурації, бо це будній день

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Команда обраного президентом Володимира Зеленського незадоволена тим, що Верховна Рада призначила інавгурацію на понеділок, 20 травня.

Про це theБабелю повідомили в прес-службі Зеленського.

«Дата призначена, інавгувація відбудеться. Але це дивне рішення. Це будній день, це понеділок, це викличе низку складностей, принаймні для киян і гостей міста. Також велика кількість іноземних гостей та міжнародних делегацій, які так чи інакше приїдуть. Мабуть, хтось не зможе приїхати...» — сказала співрозмовниця.

За її словами, поки команда обраного президента офіційно не запрошувала нікого з міжнародних партнерів.

Також у команді Зеленського сподіваються, що Верховна Рада в майбутньому ухвалюватиме рішення швидше, ніж рішення про інавгурацію, пише «Інтерфакс-Україна».

  • Депутати Верховної Ради призначили дату проведення інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського на 20 травня, о 10:00. За це рішення проголосували понад 315 нардепів.
  • За законом, інавгурація нового президента має відбутися не пізніше ніж за 30 днів після офіційного оголошення результатів виборів, тобто до 3 червня 2019 року. Дискусії щодо дати проведення церемонії тривали у Раді, оскільки президент має право достроково розпустити парламент. Проте така процедура має обмеження у часі — до 27 травня 2019 року.
  • Посли країн «Великої сімки» (США, Велика Британія, Канада, Франція, Італія, Німеччина, Японія) закликали президента Петра Порошенка плавно передати владу новообраному президенту Володимиру Зеленському.