«Схеми»: Разом з Коломойським в Україну прилетіли співвласник «Кварталу 95» і нардеп з «Відродження»

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Разом із бізнесменом, колишнім акціонером ПриватБанку Ігорем Коломойським літаком з Ізраїлю в Україну прибули депутат Верховної Ради від партії «Відродження» Андрій Шипко та співвласник «Кварталу 95» Тімур Міндіч. Про це повідомляють журналісти програми «Схеми: корупція в деталях» на «Радіо Свобода».

Літак групи «Приват» з бортовим номером UR-PRT приземлився о 02:30 16 травня у Дніпрі. Раніше журналісти у розслідуванні «Бенефіціар» повідомляли, що Міндіч і Шипко неодноразово відвідували офіс Коломойського в Ізраїлі напередодні другого туру виборів президента.

  • У коментарі theБабелю Коломойський підтвердив, що повернувся в Україну .На уточнююче питання, чим займеться насамперед, бізнесмен відповів, що не знає.
  • Олігарх не був в Україні від червня 2017 року й жив у Женеві (Швейцарія). Від вересня 2018 року жив в Ізраїлі, у місті Герцлія. В інтервʼю «Схемам» Коломойський говорив, що перебрався зі Швейцарії в іншу країну «через сімейні обставини». Він заявляв, що планує повернутися в Україну після інавгурації Володимира Зеленського.
  • Коломойський також запевнив, що відреагує спокійно, якщо Зеленський перестане з ним спілкуватися після того, як очолить державу.