У Німеччині активісти влаштували протест проти «Північного потоку — 2» і залізли в газову трубу

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
У Німеччині активісти влаштували протест проти «Північного потоку — 2» і залізли в газову трубу

Активісти на знак протесту проти будівництва «Північного потоку — 2» пробралися на будівельний майданчик у Німеччині, де прокладають газопровід Eugal. Про це пише німецьке видання Focus.

Вони проникли в ділянку трубопроводу Eugal і розгорнули там банери з написами «Зупинити Північний потік — 2». Мета протесту — загальмувати реалізацію проекту, звернути увагу на його екологічний складник та підкреслити вплив природного газу на клімат.

Акція відбулася в місті Врангельсбург (федеральна земля Мекленбург — Передня Померанія) недалеко від Грайфсвальда. За словами німецької поліції, у трубу діаметром близько 1,4 метра залізло пʼятеро людей.

Так званий трубопровід Eugal, у який залізли активісти, транспортуватиме російський газ, що надходитиме «Північним потоком-2», з балтійського міста Грайфсвальд до чеського кордону. Відомо, що у Врангельсбурзі прокладено вже близько 1,5 км газопроводу Eugal.

  • «Північний потік — 2» пройде дном Балтійського моря з Росії до Німеччини. Загальна протяжність газопроводу складе понад 1 200 км, а очікувана потужність — 55 млрд кубометрів на рік. Будує його компанія Nord Stream 2 AD, яку заснував «Газпром». У квітні в російських водах почалися роботи з укладання газопроводу «Північний потік — 2». Судно-трубоукладчик Solitaire має прокласти перші 100 км першої нитки протягом місяця. Для будівництва «Північного потоку — 2» транспортні судна будуть доставляти 12-метрові труби вагою 24 т з найближчого логістичного центру в Котці (Фінляндія).
  • Два американські сенатори, республіканець Тед Круз і демократка Джин Шахін, підготували законопроект про введення санкцій проти російського газопроводу «Північний потік — 2», по якому природний газ будуть доставляти з РФ до Німеччини.
  • Наприкінці березня влада Данії відмовила російському «Газпрому» в прокладанні через свою територію газопроводу «Північний потік — 2».