Нардеп Березкін, який фігурує у справі НАБУ про розкрадання в Ощадбанку, перейшов до групи партії «Відродження»

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Нардеп Березкін, який фігурує у справі НАБУ про розкрадання в Ощадбанку, перейшов до групи партії «Відродження»

Фото УНІАН

Народний депутат Станіслав Березкін вийшов із парламентської групи «Воля народу» й увійшов до групи «Партія «Відродження».

Про це на засіданні Верховної Ради сказала перша заступниця голови парламенту Ірина Геращенко, повідомляють «Українські Новини».

«До президії надійшла заява від народного депутата Станіслава Березкіна. Згідно з поданою заявою та ч. 3 ст. 60 регламенту Верховної Ради України, повідомляю про вихід народного депутата Березкіна зі складу депутатської групи «Воля народу» і входження в депутатську групу «Партія «Відродження», — сказала Геращенко.

У якій справі фігурує Березкін?

У жовтні 2018 року Національне антикорупційне бюро запідозрило Станіслава Березкіна в організації схеми з розкрадання в Ощадбанку. За версією слідства, йдеться про $20 млн. До схеми, ймовірно, були залучені близькі родичі Березкіна (син і дочка) та його бізнес-партнери.

Невдовзі НАБУ затримало сина нардепа — Максима Березкіна. Наприкінці грудня його відпустили під заставу та зняли з нього заборону виїжджати за кордон.

Спеціальна антикорупційна прокуратура хотіла притягнути до відповідальності й самого Березкіна, але Верховна Рада не дала згоди на арешт нардепа.