Atlantic: Чиновники Білого дому ігнорують укази Трампа, сподіваючись, що він про них забуде

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

В адміністрації президента США Дональда Трампа деякі з його указів просто ігноруються, в надії що президент забуде про них і переключиться на іншу тему, пише видання Atlantic.

Як приклад наводиться випадок у березні, коли Трамп оголосив про припинення допомоги Гондурасу, Гватемалі та Сальвадору. Наступного дня Державний департамент заявив про плани скоротити фінансову допомогу цим країнам. Але, як пише видання, насправді плану не було, а про імпульсивну заяву Трампа у Вашингтоні вже забули.

Atlantic зазначає, що вже минуло півтора місяця після цих заяв, а адміністрація Трампа зовсім не просувається у цьому питанні. Сенатор від Демократичної партії і член комітету з питань фінансування іноземної допомоги Патрік Ліхі пояснив, що це результат імпульсивного та нелогічного рішення президента США.

В адміністрації американського лідера скаржаться на характер прийняття ним рішень. Як приклад наводиться заява про заборону трансґендерам служити в армії США. Трамп оголосив про це в 2017 році, але з того часу до цієї теми не повертався. Пентагону ж знадобилося два роки судових позовів, щоб добитися такої заборони. Чиновники Білого дому скаржаться, що зроблені Трампом публічні заяви змушують співробітників адміністрації бути підзвітними більш широкій аудиторії, ніж коло чиновників адміністрації президента.