Військова прокуратура завершила розслідування проти екс-начальника Генштабу Замани

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Головна військова прокуратура завершила розслідування проти екс-начальника Генерального штабу Збройних сил Володимира Замани. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

«Головною військовою прокуратурою спільно з СУ ГУ СБ України у м. Києві та Київській області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом державної зради стосовно колишнього начальника Генерального штабу Збройних Сил України», — йдеться у повідомленні. У прокуратурі додали, що Замані та його захисникам у четвер, 16 травня, надали доступ до матеріалів досудового розслідування.

Заману затримали 25 лютого і вручили йому підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу. Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що Замана у період 2012—2014 років особисто скоротив склад Збройних Сил, розформував 70 військових частин і зʼєднань, у тому числі — зенітні ракетні бригади і дивізіони, 19 авіаційних частин, а бригаду тактичної авіації звів до ескадрильї.

За словами генпрокурора, саме Замана видав директиву, якою підпорядкував керівнику Військово-морських сил адміралу Юрію Ільїну всі частини тактичної групи «Крим» ВСУ, що «фактично паралізувало опір українських військовослужбовців у час російської агресії».