Вночі: визначилися всі фіналісти «Євробачення», SpaceX знову відклала запуск ракети із супутниками, а частину доповіді спецпрокурора Мюллера розсекретять

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Відбувся другий півфінал «Євробачення»

У Тель-Авіві відбувся другий півфінал «Євробачення-2019», який визначив усіх учасників фіналу конкурсу. Із 18 претендентів далі в завершальну частину шоу пройшли виконавців із таких 10 країн: Північна Македонія, Голландія, Албанія, Швеція, Росія, Азербайджан, Данія, Норвегія, Швейцарія та Мальта.

Ім’я переможця світ дізнається 18 травня. Загалом участь у фіналі візьмуть 20 кращих півфіналістів, а також п’ять країн-засновниць конкурсу та Ізраїль як переможець «Євробачення-2018». Україна голосувати за музикантів не може, оскільки не брала участь у конкурсі.

SpaceX знову відклала запуск ракети із супутниками

Американська компанія SpaceX вдруге за добу скасувала запуск ракети важкого класу Falcon 9, яка має доставити на орбіту 60 супутників. Зробили це для того, щоб знову ретельно перевірити обладнання та оновити програмне забезпечення супутників. «Завжди хочемо зробити все можливе на Землі, щоб максимізувати успіх місії», — повідомила компанія у Twitter.

Точної дати старту ракети поки немає. Наступний запуск відбудеться приблизно через тиждень, уточнює SpaceX.

У США суд зобов’язав розсекретити частину доповіді спецпрокурора Мюллера

Колишній радник президента США з питань національної безпеки Майкл Флінн повідомив спеціальному прокурору Роберту Мюллеру, що люди, повʼязані з адміністрацією Трампа і Конгресом, прагнули вплинути на його співпрацю зі слідством у справі про втручання Росії в американські вибори 2016 року. Він надав запис голосової пошти одного з таких випадків. Інформацію опублікували в судових документах. Як пише AP, суд округу Колумбія постановив розсекретити до кінця місяця ту частину доповіді Мюллера, яка стосується Флінна.

Зазначають, що це перший випадок, коли суддя дав вказівку Міністерству юстиції оприлюднити будь-яку частину звіту, яку воно тримало в секреті.

Інформаторка WikiLeaks Меннінг знову потрапила за ґрати через мовчання перед судом

У Сполучених Штатах знову повернули за ґрати інформаторку WikiLeaks і колишнього аналітика військової розвідки США Челсі Меннінг, пише CNN. Тиждень тому вона вийшла з-під варти після двох місяців арешту через відмову давати свідчення журі присяжних у справі щодо організації та її керівника Джуліана Ассанжа. Тоді вона провела 62 дні в Александрійському центрі увʼязнення за звинуваченням у неповазі до суду. Тепер її знову арештували через відмову свідчити перед журі присяжних.

Європол оголосив у розшук пʼятьох російських хакерів

Європол розшукає пʼятьох росіян, яких підозрюють у кіберзлочинах та звʼязках із мережею Avalanche. У Гаазі (Нідерланди) 16 травня відбувся брифінг про розслідування у цій справі, передає Укрінформ. У штаб-квартирі Європолу назвали імена та показали фото п’яти підозрюваних росіян: Костянтин Волчков, Віктор Єременко, Володимир Горін, Фархад Рауф Огли Манохін, та Руслан Катиркін.

Комп’ютери інфікували вірусом GozNym, який розповсюджувався через мережу Avalanche і дозволяв отримувати доступ до банківських реквізитів.