У Конгресі США погодились виділити $445 млн допомоги для України

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Комітет з асигнувань Палати представників Конгресу США затвердив проект закону з підтримкою для України на 2020 рік. У документі передбачено виділити $445,7 млн допомоги, повідомляє Посольство України в США на сторінці у Facebook.

«Зазначена сума включає, зокрема, асигнування в розмірі $115 млн для надання нашій державі допомоги для оборони за програмою «Міжнародне військове фінансування». Важливо, що зазначений документ забороняє спрямування коштів американської допомоги на фінансування дій, пов’язаних з визнанням суверенітету Росії над Кримом чи будь-якою іншою територією України», — зазначили в посольстві.

Комітет також рекомендував Держдепу та Агентству США з міжнародного розвитку продовжувати взаємодію з українською стороною у реалізації програм реабілітації та адаптації українських військових, у допомозі новоствореному Міністерству у справах ветеранів України, а також у подальшому розвитку боротьби з кіберзагрозами з боку Росії.

Для набуття чинності законопроект має схвалити повний склад Палати представників, підтримати Сенат та підписати президент США.

  • Як повідомлялось раніше, у проекті оборонного бюджету США на 2020 рік заклали $250 млн допомоги для України. Із зазначеної суми $50 млн пропонується використані винятково для надання летальної зброї оборонного характеру. Зазначені кошти мають бути спрямовані також на реалізацію таких програм, як підготовка військовослужбовців, надання військової техніки та спорядження, логістичне забезпечення, розвідувальна підтримка збройних і сил безпеки України.