«Буде ініціювати». Радник Зеленського назвав причини для розпуску Ради

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Новообраний президент Володимир Зеленський буде ініціювати розпуск Верховної Ради. Про це в ефірі телеканалу «1+1» заявив радник політика Дмитро Разумков.

«Звичайно, буде ініціювати», — сказав він, відповідаючи на уточнювальне запитання ведучої.

Разумков також назвав причини для розпуску Ради, підкресливши, що «на порушення закону ніхто йти не планує».

«Є передумови, які дають президенту можливість розпустити Раду. Вони чітко прописані в законодавстві. Однією з цих передумов є відсутність коаліції і, на мій погляд, коаліції сьогодні немає. Тому що в двох фракціях коаліційних сьогодні немає 226 народних депутатів. Було надто багато запитів від різних організацій, комерційних, громадських, і від народних депутатів, у яких просили пана Парубія надати поіменний список коаліції», — заявив він.

Радник новообраного президента підкреслив, що коаліція несе відповідальність за те, що відбувається в парламенті.

«Якщо ми говоримо про цю формальну причину, то, напевно, вона має місце бути», — додав він. Після цього Разумков розкритикував ініціативу нардепів проголосувати за проект закону «Про президента», який пропонував значно обмежити повноваження президента.

Також Разумков вважає, що Верховна Рада може саботувати нові призначення новообраного президента.

«Дуже б хотілося, щоб цей парламент повів себе по-іншому, а не так, як сьогодні. Це буде велика проблема, з якою ми зіткнемося, і як це буде саботуватися. Як не захочуть знімати генерального прокурора», — сказав він.

За словами Разумкова, новообраний президент планує змінити міністра оборони, генерального прокуратура і главу Служби безпеки.

«З Нацбанком ситуація складніша, тому що там є нюанси. Без позиції Верховної Ради ці нюанси стають просто нюансами. Рада повинна буде за це проголосувати. Питань до Національного банку достатньо», — додав він.