Boeing завершила оновлення програмного забезпечення літаків 737 MAX після двох авіакатастроф

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Компанія Boeing завершила розробку оновленого програмного забезпечення для літаків 737 MAX після двох авіакатастроф лайнера цього типу за півроку, внаслідок яких загинули сотні людей. Вже проведено тестування на симуляторі та інженерний випробувальний політ, повідомляється на сайті корпорації .

Там підкреслюють, що на сьогодні літаки Boeing 737 MAX мають оновлене програмне забезпечення MCAS, а співробітники компанії налітали вже понад 360 годин і виконали 207 рейсів на цьому лайнері.

Президент і головний виконавчий директор Boeing Денніс Муйленбург заявив, що безпека є очевидним пріоритетом для компанії.

«Ми завершили всі випробувальні польоти для оновлення програмного забезпечення і готуємося до остаточного сертифікаційного польоту. Ми впевнені, що 737 MAX з оновленим програмним забезпеченням MCAS буде одним з найбезпечніших літаків у світі», – сказав він.

  • 10 березня в Ефіопії після шести хвилин польоту розбився пасажирський Boeing 737 компанії Ethiopian Airlines. Він прямував зі столиці країни Аддис-Абеби до Кенії. На борту перебували 157 осіб — громадяни 33 країн, у тому числі 19 працівників Організації Обʼєднаних Націй. Усі вони загинули.
  • Внаслідок аварії літака Boeing 737 індонезійських авіаліній Lion Air загинули 189 осіб, включно з членами екіпажу.
  • За даними The Wall Street Journal, компанія Boeing ще за рік до авіакатастрофи в Індонезії знала про несправності датчиків кута атаки в літаках 737 MAX і приховувала від перевізників інформацію про те, що на моделях MAX стандартна функція безпеки Disagree Alert була відключена.