Віце-спікер Ради Сироїд: Фракція «Самопомочі» не братиме участь у формуванні нової коаліції

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Фракція партії «Самопоміч» не має наміру брати участь у формуванні нової коаліції у Верховній Раді VIII скликання. Про це в кулуарах заявила віце-спікер парламенту Оксана Сыроид, пише Інтерфакс-Україна. Нардеп делегована на посаду заступника голови Ради фракцією «Самопоміч».

«Самопоміч» заявила про своє ставлення до коаліції ще в 2016 році. Ці люди кращими не стали. Навпаки — показали багато своїх неспроможностей. «Самопоміч» не бачить можливості вступати з цими людьми в коаліцію», — сказала Сироїд журналістам.

  • Фракція «Народного фронту» вийшла з коаліції у Верховній Раді 17 травня. Після цього спікер парламенту Андрій Парубій оголосив, що коаліція депутатських фракцій «Європейська Україна» офіційно припинила своє існування. Згідно з Конституцією, у нардепів є 30 днів для формування нового обʼєднання. Парубій також закликав представників усіх фракцій і груп почати консультації з приводу формування нової коаліції.
  • Коаліція політичних сил Верховної ради VIII скликання «Європейська Україна» була створена 27 листопада 2014 року. Спочатку вона складалася з 302 нардепів. Тоді в неї входили фракції «Блоку Петра Порошенка», «Народного фронту», «Самопомочі», Радикальної партії та «Батьківщини». Згодом «Самопоміч», Радикальна партія та «Батьківщина» вийшли з коаліції.
  • Протягом 30-денного процесу формування коаліції президент не може розпустити Раду.